Haber

Başına yorgun kurşun isabet eden Berke, 199 gün verdiği yaşam savaşını kaybetti.

ÇORUM’da kafasına yorgun mermi isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Berke Düzgün (6), 199 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Berke’nin sokaktaki bir düğünde ateşlenen tabancadan çıkan kurşunla hayatını kaybettiğini belirten amcası Mustafa Şen, “Böyle olaylar bir daha yaşanmasın. Çocuğun hayatını, geleceğini çaldılar” dedi.

Olay, 21 Mayıs günü Ulukavak İlçesi Özgürevler 43. Sokak’ta meydana geldi. Arkadaşlarıyla oyun oynayan Berke Düzgün, bir anda kanlar içinde yere yığıldı. Düzce’nin ailesi tarafından hastaneye kaldırıldığı ve başına kurşun isabet ettiği belirlendi. Başına isabet eden mermi ameliyatla çıkarıldı ve Berke Düzgün, ağır bakımda tedavi altına alındı. Başlatılan soruşturma kapsamında düğünün olay yeri sınırındaki Bayat Mahallesi Bayat 1. Sokak’ta gerçekleştiği belirlendi. Düğüne katılanların listesi ve kamera kayıtlarına göre polis, 2’si reşit olmayan, 27’si şüpheli toplam 287 kişinin sözünü aldı.

CEZA SORUŞTURMASI Ortaya Çıktı Çorum Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede, düğün alanında toplam 5 bin 482 adet deforme olmuş mermi çekirdeği tespit edildi. Samsun Kriminal Polis Laboratuvarı Bölge Müdürlüğü’nde yapılan inceleme sonucunda hazırlanan tutanakla, şüphelilerden AA’ya ilişkin tabancanın çocuğun kafasından çıkan kurşunla eşleştiği belirlendi. Gözaltına alınan AA, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyeye götürüldüğü Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Yaklaşık 6,5 aydır yaşam mücadelesi veren oğullarının acı haberini alan baba Celal ve anne Kıymetdüzen gözyaşlarına boğuldu.

Berke’nin amcası Mustafa Şen, “Berke ve ailesi düğüne gitti. Oradaki çocuğa yorgun bir kurşun isabet etti. Cezalar caydırıcı olmalı. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Denetimler sıklaştırılmalı. Bu tür olaylar yaşanmamalı.” bir daha olur. Çocuğun hayatını ve geleceğini çaldılar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu